Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

4 άνθρωποι με πραγματικές υπερδυνάμεις

Το ανθρώπινο σώμα έχει πολλές εκπληκτικές δυνατότητες και η τεχνολογία σύντομα θα τους δώσει σάρκα και οστά. Ορίστε μερικές απο αυτές.






σουΠΕΡ ΜΝΗΜΗ


Ο Daniel Tammet είναι ένας 31χρονος αυτιστικός, κάτοικος του ανατολικού Λονδίνου.Η κατάσταση του του έδωσε μερικές εκπληκτικές πνευματικές δυνατότητες: το 2004 έσπασε το ρεκόρ απομνημόνευσης 22.514 ψηφίων του π σε 5 ώρες και 9 λεπτά. Η ικανότητα του να  απομνημονεύει, να μαθαίνει γλώσσες πολυ γρήγορα και να υπολογίζει σχεδόν αδύνατες εξισώσεις  τον οδήγησαν στο να μάθει και σε άλλους τα "μυστικά" του.





ανθρωπινο σοναρ



Ο Ben Underwood απο την Καλιφόρνια έχασε τα ματια του πολυ μικρός απο οφθαλμικό καρκίνο. Αυτό τον "έμαθε" να βλέπει με ηχοεντοπισμο. Παράγοντας απότομους ήχους με τα δόντια και την γλωσσά του μπορούσε να διαβάζει το περιβάλλον του και να κανει ακόμα και ποδήλατο. Ο Ben πέθανε απο καρκίνο το 2009. 




ΣΟΥΠΕΡ ΜΥΕΣ













Ενα παιδί που γεννήθηκε στη Γερμανία το 1999 κατέπληξε τους επιστήμονες με την προχωρημένη μυική του κατάσταση. Το παιδί γεννήθηκε με μια ασυνήθιστη γενετική μετάλλαξη που μπλόκαρε την πρωτεΐνη μυοστατίνη που σταματάει την ανάπτυξη των μυών, Σε ηλικία 5 χρονων ήταν ικανός να σηκώνει βάρη τριων κιλων με τα χέρια τεντωμένα και αναφέρεται οτι εχει ανάπτυξη μυών δυο με τρεις φορές μεγαλύτερη απο των συνομηλικων του. 




ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ



Στα Αρκτικά νερά οι περισσότεροι άνθρωποι θα πέθαιναν 
σε λιγότερο απο τρία λεπτά αν φορούσαν μόνο
 ενα μαγιό κι ενα σκούφο. Αλλά ο Brit Lewis Gordon Pugh 
για 18 λεπτά στο Βόρειο Πολο σε νερα θερμοκρασιας -1.7°C. 
Έχει ενα χαρακτηριστικο γνωστό ως "προληπτική θερμογενεση" που του δίνει την δυνατότητα να αυξάνει την θερμοκρασία του κατα 1.5°C. 
Είναι το μόνο άτομο που γνωρίζουμε οτι μπορεί να το κάνει αυτό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου